Vernieuwende content in video-interviews

 in Blog

Levenfeld Pearlstein vernieuwende contentAls een cliënt meer wil weten over zijn (aanstaande) advocaat, surft hij naar diens profiel op de site van het kantoor. Dat is een van de meest bekeken pagina’s, maar wat de cliënt daar aantreft, valt meestal tegen. Er staat waar de betreffende advocaat wanneer gestudeerd heeft, wat zijn specialisme is, een paar grote cases die hij deed en wellicht nog een paar klanten die hij vertegenwoordigt. Dus weet de cliënt wat zijn advocaat doet en hoe hij het doet, maar het ‘waarom’ staat er zelden bij. Terwijl dat hem echt onderscheidt van ieder ander in zijn vak.

Vernieuwende content

Een goed voorbeeld van vernieuwende content op basis van verrassende vragen, is de our people-sectie op de site van Levenfeld Pearlstein. Met hun antwoorden op vragen als: My life story in one minute, How do I explain what I do to my kids, If I wasn’t an attorney of A funny story about my childhood laten de advocaten van het in Chicago gevestigde kantoor meer van zichzelf zien dan gebruikelijk is in de advocatuur. De antwoorden zijn gefilmd en staan bij hun geschreven profielen. Als bezoeker van de site heb je daarmee direct een idee wie de advocaat is die jouw zaak gaat behartigen. Dit is geen flitsend nieuw marketing-idee, maar in een sector waarin transparantie vaak nog een vies woord is, levert het zeker vernieuwende content op.

Ook Nederlandse advocatenkantoren?

Ik kwam op het spoor van deze filmpjes via de website marketingfacts, waar de auteur een betoog houdt voor de kracht van kwetsbaarheid. Mooi citaat uit zijn stuk: we zijn bang dat wie we zijn, niet goed genoeg is om te laten zien. Dat doen de advocaten van Levenfeld Pearlstein wel, ze laten zichzelf zien op een open, kwetsbare manier. En daar komen ze wat mij betreft sterk uit. Ik ben benieuwd of er ook Nederlandse advocatenkantoren zijn die zich op een vergelijkbare kwetsbare manier willen presenteren.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken