Speldenprikmarketing rond Jaarcongres

 in Blog

Ik ging naar het Jaarcongres van de Orde van Advocaten en schreef er drie artikelen over, twee keer zoveel tweets, een Facebook-post en een LinkedIn-update. Ja, ik begrijp dat steeds meer mensen klagen over informatie-overload. En toch geloof ik dat dit nuttig is, juist in een tijd van altijd communiceren. De schrijver van het boek de Conversation Manager, de Belgische sociale media-expert Steven Van Belleghem, noemt dit speldenprikmarketing.

Online

Via de verschillende speldenprikken bedien ik de potentieel geïnteresseerde lezer op maat. Ik publiceer in het medium waar hij het meest mee heeft, en attendeer hem op het verhaal via het sociale medium dat hij het meest gebruikt. Elk van die drie stukken heeft een andere invalshoek en verschijningsvorm (twee keer online: op deze blog en de site van het Advocatenblad en een keer in het Advocatenblad zelf), de tweets zijn op verschillende momenten geplaatst zodat mijn volgers die niet dag en nacht online zijn ze ook zien, op Facebook volgt ook mijn vriendenkring wat ik doe en in LinkedIn bereik ik mijn zakelijke contacten.

Content-offensief

Voor advocatenkantoren die seminars organiseren zorg ik ook voor een gevarieerde vorm van content. Dit vanuit dezelfde overtuiging dat de daar gedeelde inzichten waardevol genoeg zijn om er een goed content-offensief omheen te creëren, of speldenprikmarketing zo u wilt. Zie mijn eerdere post hierover en een voorbeeld van hoe ik dat voor Kennedy van der Laan deed.

Zie hier het artikel dat ik schreef voor het Advocatenblad.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken