‘Slimme inzichten komen als je hersens in de lummelstand staan’

 in Blog

Advocaat Philip de Roos zegt precies wat ik ook al jaren beweer: ‘Slimme inzichten komen als je hersens in de lummelstand staan’. Niet voor niks neem ik advocaten mee naar buiten in de Frisse Neus-interviews. Het leidt tot andere gesprekken. Betere.

Druk zijn is niet cool

In onze Frisse Neus-wandeling door Amsterdam-Noord vertelt Philip de Roos dat druk zijn niet cool is en dat de beste inzichten komen als je je verveelt. Ik heb er nog steeds geen sluitende businesscase voor, maar ik zou graag beroepsmatig slenteren. Gelukkig krijg ik de kans om dat regelmatig voor het Advocatenblad te doen.

Advocaten vergeten aan hun bedrijf te werken

Het slentergesprek met advocaat en ondernemer Philip de Roos was erg inspirerend. Zijn opmerking dat advocaten niet aan hun business, maar in hun business werken, gebruik ik sindsdien regelmatig in mijn gesprekken met advocaten. Ze werken achter elkaar dossiers weg, helpen juridische problemen oplossen en werken op die manier hard in hun bedrijf. Maar veel advocaten vergeten intussen aan hun bedrijf te werken en te zorgen dat de onderneming zich ontwikkelt in een richting die zij voor ogen hebben.

‘Het woord mislukt gebruik ik nooit’

De Roos vertelde over zijn poging om van de website Legalloyd een marktplaats voor advocaten te maken: een site waar klanten met een juridisch probleem goed en snel een advocaat kunnen vinden. ‘Dat is mislukt’, constateerde ik. De Roos ziet dat echt anders, ‘het woord mislukt gebruik ik nooit’. Net als de start-up’s die hij begeleidt, wendde hij het roer, pivoting heet dat in start-up termen en maakte hij van Legalloyd een site met standaard-contracten.

Robotisering van de advocatuur

Ondernemer en advocaat De Roos ziet alleen maar voordelen in de robotisering van de advocatuur, waar hij met Legalloyd een steentje aan bijdraagt. ‘Wij vinden er niks aan om de zoveelste managementovereenkomst op te stellen, dus die staan op de site.’ Legalloyd is de huisarts, De Roos Advocatuur de specialist, zo schetst hij de verhouding tussen zijn twee activiteiten. ‘Een advocaat moet geen huisarts willen zijn, je bent te vaak een stom template aan het invullen en vraagt er toch veel geld voor.’

Lees hier het hele Frisse Neus interview met Philip de Roos in het Advocatenblad.

Ben je advocaat en wil je ook lummelend tot nieuwe inzichten komen?

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken