Slenteren met advocaten

 in Blog

Op Facebook stond een mooie infographic over hoe grote denkers hun gedachten de vrije loop laten tijdens het wandelen. Zonder mezelf in dat rijtje te willen scharen, ben ik ervan overtuigd dat het inderdaad tot goede inzichten kan leiden als je het kantoor achter je dichtslaat voor een denk-en-wandelsessie.

Walking meetingsIk noem dat slenteren, want wandelen suggereert een doel, een bestemming. En slenteren doe je richtingloos, maar het leidt wel tot iets. Tot een ordening van je gedachten, tot nieuwe inzichten. Ik ga de komende tijd maandelijks slenteren met een advocaat, voor een interview dat in het Advocatenblad komt. De rubriek heet Frisse neus, en die ga ik halen met een advocaat met visie. Visie op zijn eigen ontwikkeling, die van zijn kantoor en die van zijn vak. Waar gaat het heen met de advocatuur? Bestaat het over tien jaar nog in zijn huidige vorm of hebben Tomorrow’s lawyers het dan overgenomen?

Advocatenblad

Het eerste gesprek heb ik al gedaan, met de nieuwe managing partner van Kennedy Van der Laan, Bart de Man. Hij leidt een kantoor dat als vernieuwend bekendstaat. Iemand noemde hen zelfs het Apple van de advocatuur. Die vergelijking vond hij niet verkeerd. In het artikel dat in maart in het Advocatenblad verschijnt, zegt hij ook waarom hij dat wel vindt kloppen. Leuke advocaat, leuk gesprek. En er volgen er meer.

Tips voor gesprekspartners zijn van harte welkom.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken