Positioneren als kennisdelers: Dirkzwager

 in Blog
Dirkzwager infographic

Schematisch overzicht van Dirkzwagers ‘uitgeverij’

Een duidelijke positionering kiezen is voor advocatenkantoren vaak moeilijk. Sinds ze zich positioneren op kennis delen is Dirkzwager advocaten & notarissen veel zichtbaarder online. Kennis delen lijkt tegenstrijdig voor een advocatenkantoor, hun kennis gaf advocaten toch juist macht? In feite is dat nog steeds zo. En die macht groeit alleen maar door kennis te delen, is de overtuiging van de Arnhemse advocaten.

Juridische informatie

Sinds ze drie jaar geleden besloten te positioneren als kennisdelers, publiceert Dirkzwager jaarlijks zo’n 1000 juridische artikelen via de eigen kennis-websites, hebben ze de zeer volledige app KennisBoek, maken ze content voor derden (zoals het Kluwer-blad Zorgmarkt), zijn ze actief op vele sociale media-platforms (o.a. Twitter, Facebook, Pinterest) en openden ze recent in hun nieuwe kantoor de eerste openbare juridische bibliotheek. Vaste klanten kunnen gratis een pasje laten maken en hebben daarmee toegang tot de on- en offline beschikbare juridische informatie van Dirkzwager. Hierover schreef ik onder de titel Kennisdelende barista’s een artikel in het Advocatenblad van juli 2013. Die barista’s zijn de bibliothecarissen, tegenwoordig kennismanagers, die lekkere koffie leerden maken tijdens een barista-training.

Toegankelijke dienstverlening

De filosofie achter positioneren op kennis delen omschrijven ze op hun website: ‘Doordat Dirkzwager bovendien actief kennis deelt, u gedurende uw zaak voortdurend op de hoogte houdt en uitleg geeft, wordt u vanzelf wijzer. Waardoor u in de toekomst soortgelijke problemen eerder kunt signaleren en beter beslagen ten ijs komt, ook als uw advocaat even niet in de buurt is. Het praat nu eenmaal makkelijker als je weet waar het over gaat.’ Die laatste zin staat voor mij symbool voor de verandering die elk advocatenkantoor op zijn eigen manier aan moet gaan: zo toegankelijk mogelijk worden in de dienstverlening. Hoe? Door heldere in taal, tegen heldere tarieven, duidelijke producten (of diensten) te leveren vanuit een goed bij het kantoor passende positionering.

Stappenplan

Een Stappenplan om te komen tot een nieuwe positionering staat in de gratis Whitepaper Advocatuur & Strategische communicatie.

Lees ook het artikel over deze kennisdelende barista’s (pdf, Advocatenblad juli 2013)

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken