Negen tips voor een top bio voor advocaten

 in Blog

Alle advocaten hebben rechten gestudeerd. Een open deur, ik weet het, maar toch is dat het eerste wat een advocaat over zichzelf meldt in zijn bio op de site of in sociale media. Daarna volgt een opsomming van rechtsgebieden, specialisaties en extra opleidingen. Nuttige informatie, maar zet dat op je cv.

Bio voor advocaten: tips

In je bio presenteer je jezelf als professional, als mens en dus net even anders dan de 17.000 andere advocaten in het land. Als je zelf aan de slag gaat, gebruik dan deze tips voor een top bio voor advocaten.

  • In je bio geef je een samenvatting van je (professionele) leven voor je cliënten. Niet voor je oma, hoogleraar of potentiële geliefde. Het is ook geen biografie van je leven.
  • Vertel wat je nu voor je cliënten doet. Dus niet wat je hebt gestudeerd of ooit deed, dat kan in je cv die in een link bij je bio komt.
  • Geef aan waarom je doet wat je doet. Waar kunnen ze jou ’s nachts voor wakker maken? Waar ben je trots op?
  • Maak het persoonlijk. Cliënten zoeken een mens, niet alleen een advocaat.
  • Schrijf zoveel mogelijk in de tegenwoordige tijd.
  • Zet je bio in de derde persoon. Dit is overigens een kwestie van smaak, er zijn ook genoeg goede bio’s in de ik-vorm, maar ik vind dat wat minder professioneel overkomen.
  • Schrijf actief: Je bent niet werkzaam, je werkt.
  • Hou het kort (200-300 woorden). Hoe concreter, hoe beter.
  • Het hoeft niet volledig te zijn en al helemaal niet precies. De wens om volledig te zijn is misschien wel de grootste valkuil van advocaten. In je pleitnota’s moet dat ook, hier niet.

Inspiratie voor een advocatenbio

Workshop schrijf je top bio voor advocaten 1 Jurist in communicatie
Voor mijn eigen bio liet ik me inspireren door Kiki Verbeek, die met haar Glashelder verhaal-trainingen zelfstandige professionals leert zichzelf te onderscheiden met goede teksten. Voor de workshop Schrijf een top-bio gebruikte ik haar tips en die van een aantal vakgenoten:

Workshop Personal branding: Schrijf een top bio

Ben je advocaat en wil je ook een onderscheidende bio schrijven? In de workshop Personal Branding: Schrijf een top bio vertel ik je er alles over en schrijf je zelf je bio. Bel voor een afspraak: 06-24799842

Workshop schrijf je top bio voor advocaten 2 Jurist in communicatie

Presentatie Jonge Balie congres

Tijdens het Jonge Balie congres in november 2015 gaf ik de workshop: Personal Branding, schrijf een top bio. De presentatie Schrijf een top bio staat op Slideshare.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken