Lexoo vergelijkt advocatenoffertes

 in Blog

Volgens mij bestaat het nog niet in Nederland, maar het zal niet lang duren: Lexoo, een site die advocatenoffertes verzamelt en aan de klant voorlegt. Voor 10 procent van de totaalprijs kan de winnende advocaat zo zaken binnen hengelen.

Frustratie over advocatentarieven

Lexoo is een initiatief van oud-De Brauw-advocaat Daniel van Binsbergen, die in Londen belandde voor zijn kantoor en nu dus een heuse startup leidt. Compleet met investeerders die het plan graag uitgerold zien in heel Europa. En de States en verder. Het idee komt voort uit de frustratie over advocatentarieven en vooral de onduidelijke prijzen. Dat is wat Van Binsbergen betreft voorbij.

Flinke besparing

Zijn site werkt makkelijk en is puur voor zakelijke klanten. Zij beschrijven hun opdracht en door Lexoo geselecteerde advocaten dienen hun offertes (‘quotes’) in. Binnen 24 uur koppelt Lexoo dan de advocaat met de beste offerte aan de klant. Eenvoudig en voor klanten kan het een flinke besparing opleveren. ‘The smartest way to find the right lawyer’ is de pay-off van de advocatenbemiddelaar.

Meer te bieden dan de laagste prijs

Alleen op prijs vergeleken worden is wel de bottom-line voor veel advocaten. Ik heb toch veel meer te bieden dan de laagste prijs, zal menigeen denken. Natuurlijk! Ik geloof je zo, maar laat dat dan vooral glashelder zijn voor je cliënten, ook voor degene die op het web een advocaat zoekt. En wees heel duidelijk over je tarieven, want anders is het niet meer dan logisch dat een cliënt nog even verder kijkt en vergelijkt. Ik help advocaten graag bij het bieden van die duidelijkheid aan hun cliënten.

Praten over je positionering, anders dan op de laagste prijs? Bel voor een afspraak

Lees hier de recensie die ik over Lexoo schreef voor het Advocatenblad van mei 2015.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken