Interview Bart de Man (Kennedy Van der Laan)

 in Blog

Advocaat Bart de Man was nog maar net in functie als managing partner van Kennedy Van der Laan toen ik de kans kreeg hem te interviewen voor de nieuwe serie Frisse neus in het Advocatenblad van maart 2014. We spraken over de ontwikkelingen in de advocatuur en over het innovatieve karakter van zijn kantoor, met als voorbeeld het Europese netwerk dat ze voor Nike ontwikkelden. 

Foto door: Emilie Hudig

Bart de Man van Kennedy Van der Laan tijdens interview in Westerpark (foto: Emilie Hudig)

Innovatie in advocatuur

De serie heet Frisse neus omdat de interviews buiten kantoor plaatsvinden, tijdens een wandeling waarin de gedachten de vrije loop krijgen. Slenterend door het Westerpark hadden De Man en ik een goed gesprek over zijn werk, zijn gezin, het kantoor waarvan hij sinds kort managing partner is en innovatie in de advocatuur. Hij vertelde dat Kennedy Van der Laan zich niet echt vergelijkt met kantoren op de Zuidas, daar kwam ook de zelfbewuste quote uit voort die tot kop boven het verhaal werd verheven: ‘We zijn een league of our own’.

Slenterinterview

Omdat ik zelf ongeveer in het Westerpark woon, was dit een thuiswedstrijd voor me. Dat voelde vertrouwd bij zo’n eerste interview on the road. Inmiddels heb ik het tweede slenterinterview ook al gehouden, dat was in de omgeving van Den Bosch (later meer hierover). In beide interviews werkte het erg prettig om buiten te lopen, te praten en ons regelmatig af te laten leiden door wat er om ons heen gebeurde. Aan mij de taak om het interview op de rails te houden. Of dat gelukt is? Lees en oordeel zelf maar.

Lees het interview in het Advocatenblad (maart 2014) met Bart de Man van Kennedy Van der Laan (pdf)

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken