Innovator Zweers aan de slag bij Kennedy

 in Blog

Door innovator Jeroen Zweers tot directeur kennismanagement en innovatie te benoemen geeft Kennedy Van der Laan aan dat innovatie serious business voor ze is. In het MT van Kennedy komt Zweers content marketing-pionier Albert Jan Huisman tegen. Samen moeten zij het Amsterdamse advocatenkantoor de innovatiekracht geven die nodig is in een tijd waarin vernieuwen of verdwijnen volgens mij de enige opties zijn voor (veel) kantoren.

‘Dream team’

Het bericht dat ik schreef over de overstap van Zweers op de site van het Advocatenblad, werd goed opgepakt door de juridische (sociale) media. Waarschijnlijk omdat dit door meer volgers van de advocatuur als een interessante move wordt gezien. ‘Een dream team’ noemde Deloitte-marketeer Tristan Lavender hen zelfs op Twitter. Als Huisman en Zweers erin slagen hun krachten te bundelen en niet als twee kapiteins het schip gaan besturen en als het bestuur van Kennedy hen de ruimte (geld en tijd) geeft, denk ik inderdaad dat er spannende vernieuwingen uit Amsterdam-West gaan komen.

Vernieuwers

Deze twee gedreven vernieuwers in de advocatuur kunnen elkaar goed aanvullen bij het ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening voor Kennedy Van der Laan. Jeroen Zweers is van oorsprong IT-er, en voegt daar ervaring met marketing en online business aan toe. Albert Jan Huisman is als marketeer en business-developer constant op zoek naar innovatieve producten voor klanten. De customized alliance die Kennedy Van der Laan onlangs voor Nike ontwikkelde is daar een goed voorbeeld van. Huisman draagt waar hij maar kan het evangelie van content marketing uit en maakte bij Kennedy Van der Laan de geesten rijp voor een open, innovatieve manier van werken, blijkt uit onder andere uit dit verhaal over de cultuurverandering bij Kennedy Van der Laan.

Innovatief imago

Jeroen Zweers knutselde zelf de eerste juridische app in elkaar voor Dirkzwager Advocaten. Ook is hij de initiator van de strategie waarmee het Arnhemse kantoor zich onderscheidt als kennisdelers. Echt vernieuwend in de advocatuur, waar men tot een paar jaar geleden gewend was de kaarten tegen de borst te houden. Kennis was in dit vak heel lang macht. Niet meer, en het feit dat Dirkzwager zich dat realiseerde en ernaar handelde, heeft het kantoor een innovatief imago opgeleverd. En nieuwe business. Ik schreef er eerder een blogpost over, de grafiek in de vorm van een ‘metro-kaart’ geeft aan hoe de advocaten van Dirkzwager een paar jaar geleden al systematisch kennis deelden. In een artikel op Marketingfacts wordt de content marketing van Dirkzwager uitgebreid beschreven. Vanaf 1 april gaat Zweers de in Arnhem opgedane ervaring in Amsterdam toepassen. Ik ga het van dichtbij volgen en ben benieuwd naar de eerste resultaten.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken