Frisse nieuwe juridische blog

 in Blog

Juridisch bloggen, daar moet je wel tijd voor vrijmaken, zegt de ervaren juridische blogger en advocaat Christiaan Alberdingk Thijm. Kijken of dat lukt bij de schrijvers van de juridische blog www.rechtbuigen.nl, die vier blogposts per week willen publiceren. Moet kunnen. De oprichters willen zich met de blog positioneren bij mogelijke werkgevers, hun netwerk uitbreiden en vooral laten zien dat het recht niet muf is. 

Het toegankelijk maken van juridische thema’s lukt de twee juristen achter Rechtbuigen heel goed. Ze schrijven in vlotte taal over herkenbare onderwerpen. Misschien is het ook wel zo vlot omdat ze het redelijk oppervlakkig houden en vooral over intellectueel eigendomsrecht schrijven.

Go, rechtbuigen, go!

Maar dat mag de pret niet drukken en ietwat oppervlakkig is nog altijd een stuk informatiever dan de juridische blogs die veel te diep graven, te specialistisch zijn, of veel te lang. En wat er staat is lekker leesbaar, actueel, er zit een mening in en het is ook nog eens goed vormgegeven. Ik juich het erg toe dat juristen proberen hun vak toegankelijker proberen te maken. Go, rechtbuigen, go!

Hier een link naar de juridische blog Rechtbuigen, met hun radio-optreden bij BNR Juridische Zaken erop.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken