Eenpitter ouderwets? Nee, retro!

 in Blog

Max Bentum is advocaat te Zuidwending. Dat heeft niks met de Zuidas te maken, het is een lintdorp ten oosten van Veendam, veel verder kun je in Nederland niet van de Zuidas weg zijn. Hij noemt zichzelf ouderwets en is er trots op. Kantoor aan huis, vooral lokaal georiënteerd, veel zaken komen via zijn netwerk. Ik vind het niet ouderwets, eerder retro.  

Praktijk drijft op zijn netwerk

Na een mooie wandeling met Max Bentum door het Groningse land, was ik helemaal van mijn vooroordeel over eenpitters af. Deze zelfstandig opererende advocaat combineert het beste van veel werelden. Hij heeft een mooi kantoor aan huis met een praktijk die vooral drijft op zijn netwerk. Zijn paarden staan 10 meter achter kantoor in de wei, hij is vaak thuis voor een kop thee met zijn schoolgaande kinderen, hij kan het combineren met zijn activiteiten als bestuurder van de KNHB en een woningcorporatie en hij verdient er een goede boterham mee.

Eenpitter moet zich specialiseren

Bentum voorziet dat zijn manier van werken weer meer navolging krijgt van advocaten die niet langer willen werken onder de knoet van de urenregistratie. De kritiek op eenpitters, ze zouden niet de gewenste kwaliteit leveren, wijst hij resoluut van de hand. Als een eenpitter zich specialiseert en daarmee beperkt tot een overzichtelijk aantal rechtsgebieden, kan hij veel waarde leveren voor zijn cliënten.

Retro is in, eenpitter profiteer ervan!

Vintage, retro, je valt erover in het straatbeeld. Niet voor niets, klanten willen niet alleen de nieuwste gadgets, maar ze willen ook vertrouwde producten met een vertrouwde service. Dus kan het heel vernieuwend zijn om je als advocaat te profileren als ietwat ouderwets. Ouderwets goed, authentiek en persoonlijk. Zorg dan wel dat je dat combineert met goede online bereikbaarheid en snelle, toegankelijke, betaalbare dienstverlening, dan kun je als eenpitter optimaal profiteren van de retro-trend.

Meer lezen? Lees het interview met Max Bentum in het Advocatenblad van oktober 2015.

 

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken