Advocaten presenteren zichzelf beter na commerciële wasstraat

 in Blog

Commerciële wasstraat voor advocaten

De commerciële wasstraat is een effectief middel voor advocaten om hun commerciële vaardigheden te toetsen en te verbeteren. Samen met twee ervaren collega’s maakte ik een checklist die elke advocaat kan gebruiken om te kijken waar hij staat. Niet ver genoeg, naar eigen zin? Dan biedt de wasstraat uitkomst. In een dag poetsen we je helemaal op.

Direct resultaat

Vandaag liep ik onze checklist door met een advocate. Omdat ze graag direct resultaat wilde zien, gingen we ook gelijk achter haar LinkedIn-profiel en website zitten. We maakten haar presentatie scherper, vollediger en vooral ook commerciëler. Dat kan prima, als je je samen een dag kwaad maakt, sta je er online echt stukken beter op, met een beter LinkedIn-profiel, zicht op je toegevoegde waarde, een elevator-pitch, een scherp profiel op je site en een nog duidelijkere keuze voor een aantal vaardigheden die je wilt presenteren.

Advocaten zitten op een berg aan goede verhalen

Terwijl we met de presentatie van deze advocate bezig waren, bespraken we ook de manier waarop zij zich, zonder al te veel extra inspanning kan profileren met goede content. Mijn overtuiging werd ook vandaag bewezen: advocaten zitten op een berg aan goede verhalen (content), die zich uitstekend leent om te delen. Dat betekent niet direct dat ze moeten gaan bloggen (al denk ik zeker dat dat helpt), maar ook dat ze eens goed moeten kijken naar hun presentaties, adviezen, tips aan cliënten, stappenplannen of welke vorm van content dan ook die eventueel online valt te delen. Dat is meer dan je denkt.

Hang de checklist boven je bureau

De commerciële wasstraat is een initiatief van Floris ten Kate, Julius Scholten en Erik Jan Bolsius. Wil jij dat ook? Hier vind je de flyer van de commerciele wasstraat voor advocaten, voor boven je bureau.

Of vraag direct een afspraak aan:

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’/][/contact-form]

 

 

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken