Advocaat Flip Schreurs twittert zijn verhalen

 in Blog

De Eindhovense advocaat Flip Schreurs twittert sneller dan hij praat, zo lijkt het. De partner bij het grote zuidelijke kantoor Boels Zanders neemt op Twitter geen blad voor zijn mond. Heel verfrissend en inspirerend voor confrères, hoe je in 140 tekens een verhaal kunt vertellen.

Breed geïnteresseerde advocaat

Voordat ik met Flip Schreurs ging wandelen voor het Advocatenblad, had ik al een aardig beeld van de mens en de vakman Schreurs. Dankzij zijn tweets (@flipschreurs) kende ik hem als een uitgesproken, betrokken en breed geïnteresseerde advocaat. Hij twittert maatschappelijk geëngageerd, met een nadruk op cultuur en economische en juridische thema’s. Scheurs daarover: ‘Ik adviseer collega’s die wollig schrijven wel eens te gaan twitteren, dan leer je kort te formuleren.’

Niet direct nieuwe cliënten, wel naamsbekendheid

In het gesprek dat we voerden, in stevig tempo door Eindhoven wandelend, kwam datzelfde beeld terug. Hij vertelde dat hij bewust zijn thema’s kiest. Hij voorkomt dat het te persoonlijk wordt, maar laat toch veel van zichzelf zien. Ook twittert hij regelmatig over de juridische kwesties waar hij aan werkt, onder andere als curator in soms geruchtmakende zaken. Het levert hem niet direct nieuwe cliënten op, zegt hij zelf, maar het draagt zeker bij aan zijn naamsbekendheid.

Presenteer jezelf op Twitter, Facebook en LinkedIn

Als een eventueel nieuwe cliënt meer over Schreurs wil weten, kan hij op een zeer toegankelijke manier zijn advocaat checken online. Ik geloof overigens dat een twitterende advocaat wel degelijk nieuwe business krijgt uit sociale media. Is het niet vandaag, dan wel in de komende tijd. Veel cliënten kijken online bij wie ze terechtkomen, voordat ze hun hele juridische vraag bij een advocaat neerleggen. Dan is het essentieel dat je jezelf goed presenteert op Twitter, Facebook en LinkedIn. Meer advies over hoe een advocaat kan leren publiceren kun je in dit verhaal lezen.

Lees hier het Frisse Neus interview met Flip Schreurs in het Advocatenblad van juni 2015.

Ook praten over profileren via sociale media? Ik adviseer je graag.

Recente berichten

Geef een reactie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken